Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.08.2011 20:55 - Кой е най-старият език?
Автор: hadzapi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 12097 Коментари: 0 Гласове:
2



Според някои най-старият език е езикът Ватан, известен още като Адам-ически /Адам е Душа/, Човек, съдържащ в себе си и мъжкото и женското начало.

Г. С. Раковски визира Сам-Скрит вместо Санскрит, като следствие на Ватан-ския.

Санскит е мъртав език, т.е. не се употребява, както библейски-еврейския, както Ватан-ския, както и много други.
Траките с последните изследвания на учените са преките наследници на Атлантите. Друга легенда "говори", че Атлантите са създали Ромите /Великата Рома/, като помощници и верни слуги, които са пазели библютеките на знанието /Веда-та/. На същите Рома са поддръжавали както древните римляни - Рим /Рома/, така и хитлерофашистите /смятайки се за Арийци - чиста нация/. Цялата борба е била за търсенето и за намирането на изгубеното, потуленото /Ведомото/ знание. Римските императори са го търсили, Хитлер го е търсил... ето защо е имало и гонения срещу всички народи, в които е смятано че То е скрито.

Българският език има много общо с Санскритския, дори и самата дума "Веда" е с БулгАрийски /Тракийски/ произход. Ведом /открит, знаен, познат, разкриващ.../ и Неведом /скрит, неизвестен, непознат, незнаен, тайнствен, загадъчен/.

Древните Траки са били около 90 племена, като едно от най-изявените и водещо племе е било племето Беси.
Траките са "Синове на Бога" и държат вярването си, че са дошли от небето.

Войната между Атлантите води до глобални катаклизми и разрушения. Земята като планете се тресяла. Континенти са се появявали и са изчезвали. Атлантите сами се самоунищожили, защото това е пътя на инволюцията и по-точно неговата връхна точка.

Езика на Боговете е музикалния /звукът/.

Орфей е говорил този език. Бащата на Орфей е Ойагър - произхожда от рода на Атлант, а това означава, че дядото на Орфей - Хорапс - цар на Траките е пряк потомък на Атлантите.


Тракийското племе "Беси" има три разклонения:

Беси - тълкователи, прорицатели, ясновидци.

Беси-абии - затворено общество, отказало се от живота и отдало се на глъбинно съзерцание /медитация/, познание.

Траки-арии - пренасящи познанието към близки и далечни места.

Последните достигат до Тибет и Хималая, спускат се в Идния и създават Харапската култура /западен Пенджаб/.


Истинската писменост, според автори, учени и изследователи се основава на образите, после идват буквите и цифрите. Първо са произлезли рисунките, наричани още "пиктограми", в следствие рисунъчното писмо се стилизира, като преминава в йероглифно /идеограмите/. Чак след йероглифите се появяват буквите.

Египетското писмо е датирано на 4 хил. преди Христа.

Акадската писменост - около 2500 години преди Христа.

Времената на Орфей са около 13 хил. години преди Христа.

Последните археологически находки и артефакти говорят ясно, че в България е открита най-старата писменост в Европа. Да не говорим, че също най-старото обработено злато в света е открито във Варненския район.

От къде у Траките подобно познание?! Все още не може да бъде достигната върховната обработка на златото, която познавали Траките.

Кирилицата пък е огледално копие на коптската азбука, която е служила за записването на коптски език, който пък е езикът появил се в северните части на късния Египет. Разбира се официално се води като произлизащ от елинистическата култура, която е "придърпала" не само него, но и самия Орфей, но къде са се намирали древните гърци 13 хил. години преди Христа и съществували ли са!?


БулгАрии - Вълк /Вулк/ и Орлица /символ на Бог Ра/ - Мъдрост и Любов.

Булг е вълк на много езици, не само в славянските, а дори и на келтски.

Арии е "дъжд от Бога" "Божията роса"... Чистата Любов обхващаща цялата Земя.

БулгАрии е състояние на кръвта /душата/, която определя съзнанието /Духът/.

Същото е и при безсмъртните йоги, какъвто е Бабаджи Нагарадж и не само, но забележете, че усилено в последно време се говори за това че учителя на Бабаджи е "Боганатар, който в различните транскрипции звучи като Богар или Болгар. Т.е. учител на Бабаджи е древен българин!!! По-късно Богар става исвестен като Лао Дзъ и в период от 200 години обучил в Китай хиляди ученици. Като Лао Дзъ Болгар живял 12000 години... Живял е и в Южна Америка..."

Та дали Сам Скрит или Санскрит, дали Видически /Ведом/ или не /Неведом/, все нещо понамирисва на към артефакти и археологически разкопки в областта на Черно море и днешната територия на БулгАрии-я.
Всички Ариици са имали "синя" кръв. Повечето индийски богове са изобразявани със синя кожа, но тове е само символ на въпросното състояние на кръвта и по-скоро на нейното качество /състав/. Благородната кръв, Царската кръв, която от времето на древните тракийски царе и древните фараони /което е едно и също нещо/, се е изгубила, поради появилото се кръвосмешение или както е опоменато в Гита-та заради покварата и омешването на кастите.



rurk


.....................................

"Има "пракрит" до 11 век след Христа и думата не се отнася само към един език и наречие. "Деванагари" не е език, а е азбуката, на която се пише и санскрит, и сродните му езици, вкл. и хинди. Ведическия език действително не е точно санскрит, но не се отличава съществено от него.

По друг начин казано, санскрит възниква като кодификация на езика на ведите от индийския "граматик" Панини (5-ти век преди Христа), при която всички неправилности в езика биват или отстранени, или формулирани като правила. Има и фонетични различия като например отпадането на сонантното "л" в санскрит за разлика от ведическия. Но цялостно двата езика се водят почти за едно и също."




"Хинди не произхожда точно от санскрит, но е сроден с него. Санскрит се говори в днешно време основно от учени и религиозни лица, и за казване на молитви. Ако човек познава този език, ще знае, че не е много за говорене. Винаги е бил езика на учените и духовниците, подобно на латинския в средновековието."



azbuki

------------------------------------------------

"Дънов говори за Ватански език,като споменава че Санскрит е наречие на Ватанския език.

Според него - "Най-първо има един език, на който си говорят всичките хора от всичките народи. Този език не е есперанто. В старите времена са го наричали ватански език, сега го наричат мистичен език. Всичките добри хора като се срещнат, те се познават, говорят си. Единият може да говори на български, другият на френски, но разбират езика си. Нали на Петдесятницата, като бяха събрани апостолите, говореха на този език. Като говореха на всичките езици, разбираха се. Когато духът дойде в човека, когато любовта дойде, вие ще говорите на всички езици и онова, което говорите, ще ви бъде понятно."


агни





Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hadzapi
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3783163
Постинги: 2350
Коментари: 744
Гласове: 1915
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Битката за ресурси - как и защо бе съсипан Дамаск
2. АБК готви нова атака над „Моята библиотека“
3. Епохални открития, направени случайно
4. Грешките и капаните на съвременния сатанизъм - религия, сатанизъм, митология, шаманство, християнство, езотерика, култове, философия, лява и дясна страна, среден път
5. Улуру, чакры земли, тора шаста, гластенбери, озеро титикака, гора кайлас, гора синай, энергия, мобильный центр активации эпохи, эзотерика,
6. Космос, астрономия, НАСА, открытие, фотоснимки, Учёные, белый город, обитель бога, телескоп хабл,
7. мир, Учёные, свят, суперкомпьютер, теория хаоса, исследование мировой экономики, транснациональные корпорации, владение мировых доходов,
8. празници, маски, сравнение, значение, традиции, история, кукери, будизъм, езикознание, кукерство, зороастризъм, колобърство, песоглавци
9. хроники, история, древност, летописи, балхара, древнобългарските държави, волско-камска българия, исторически извори
10. Китайската стена - не са я строили китайците, а друг?
11. Най-страшните места на Русия