Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.03.2018 10:44 - още един мегаломан..
Автор: troina Категория: Тя и той   
Прочетен: 1499 Коментари: 6 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg




image
      Южноафриканският милиардер бизнесмен и инженер Илън Мъск е един от водещите световни иноватори в космическите пътешествия. Неговата компания SpaceX работи върху създаването на евтини и енергийноефективни космически кораби. Възможно е тези космически кораби да доведат първите хора на Марс през следващото десетилетие. Ако SpaceX успее в своята пионерска мисия, името "Илън" без съмнение ще стане завинаги свързано с Марс.

Но това не е първият път, когато "Илън" и "Марс" се свързват, разказва The Vintage News.

Вернер фон Браун е германски авиокосмически инженер, отговорен за разработването на едно от най-модерните оръжия на нацистка Германия, ракетата V-2, първата в света далекобойна балистична ракета.
 

Макар че през първата половина от живота си  разработва оръжия, истинската страст на фон Браун са космическите пътешествия. Той се интересува от разработването на системи за реактивни двигатели, които да транспортират астронавти с ракети до Луната и Марс.

През 1957 г. има шанс да последва мечтата на живота си, но преди това публикува няколко теоретични и фантастични произведения, които се разглежда колонизацията на Марс и изграждането на космическа станция на орбита около Земята.

Неговите писания за изграждането на космическа станция вдъхновяват дизайнерските концепции на „2001: Космическа одисея” на Стенли Кубрик. Творбата на Фон Браун, „Марсианският проект” (The Mars Project), публикувана през 1952 г., е донякъде мегаломанска, но също така странно пророческа. Книгата описва пилотирана мисия на Марс, която ще доведе до колонизацията на планетата и създаването на независимо правителство там.
 

Пророческата част на работата на фон Браун се отнася до автономното правителство на Марс. Вместо президенти, управителите на колонията носят титлата "Илън" (Elon):

"Марсианското правителство е ръководено от десет мъже, чийто лидер е избран с общо избирателно право за пет години и титулован „Илън”. Две камари (houses - къщи) в Парламента приемат законите, които трябва да бъдат прилагани от „Илън” и неговия кабинет. Горната камара (The Upper House) е наречена Съвет на старейшините (Council of the Elders) и е ограничена до членството на 60 души, всеки от които е назначен доживотно от Илън като остава празно мястото му, след като почине

 

Мисията ще включва флотилия от 10 огромни космически кораби, които ще превозват 70 астронавта и девет екипажа. Браун прави подробни изчисления на всички космически и инженерни параметри на мисията, но въпреки че неговият грандиозен план привлече вниманието на някои богати хора, интересуващи се от изследването на космоса (включително Уолт Дисни), той остана чисто теоретичен, поради технологичните ограничения на 50-те години на миналия век.
 

Въпреки че фон Браун никога не успя да участва в колонизация на Марс, той стана пионер на американските космически полети. Именно той бе ръководител на изграждането на "Сатурн V",  ракета на течно гориво, използвана от 1968 до 1972 година.

Ракетата е единствената в историята, който пуска капсули извън ниската околоземна орбита. "Сатурн V" е използвана във всички мисии на Аполо и въпреки мрачното си минало на работа за нацистка Германия, Вернер фон Браун ще бъде запомнен като човекът, който революционизира космическото пътуване и помогна да се изпратят хора на Луната.


          image




Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. troina - много натоварено Бъдеще...
18.03.2018 10:46

Много натоварено бъдеще, обозримо но изключително тягостно що се отнася до глобалната гледна точка на мнозинството (глупави) човеци, които към този момент са пречка за развитието на цивилизацията ни...
Ще минат много поколения, преди оглупялата от жажда за ниски ценности маса от хора да погледне наистина към открития Космос, място, което е единственото решение на бъдещите въпроси свързани с живота.
Мъск е пионер в тази област и поради тази причина за много хора, всичко това звучи повече дори от фантастика, а скептиците вече точат лиги и изявления към предстоящите провали на тестове, изпуснати срокове, жертви и т.н.
Реално, след столетия, този човек ще бъде посочен за началото на междузвездните полети и съответно колонизацията на планети.
Преди по-малко от 50 години Карл Сейгън описва изключително подробно употребата на комети и астероиди за пътуване извън слънчевата система. Има критични от него време публикации, от авторитети, които сравняват кацането върху комета със сюжет на фантастичен роман. Днес, в този момент - Розета и "67P/Чурюмов-Герасименко" са всичко останало, но не и фантастика. НАСА изпрати "апарат" до астероид, който ще се завърне на Земята с проби от повърхността му... И всичко това в рамките на десетилетие, време изключително нищожно на фона на времето, въобще.
Жалко само, че ГМО инженерството е все още единствено продуктов маркетинг (благодарение на жаждата за пари и благодарение на глупавите "зелени" фракции от малоумници) към този момент и в рамките на краткия ни живот, няма да видим нищо повече от пилотирани полети до Марс (или Венера, ако Китай задържи сегашното си икономическо ниво).
Стискайте палци, веднага след Мъск да се роди поне още един като него, за да могат наследниците ви да живеят устремено към звездите, а не да тънат в мизерията на настоящето, докато един ден някой луд не натисне червеното копче или просто не дойде ред Слънцето да избухне, и "вярващи пастири" да нахъсват стадото да гледа с широко отворени очи към ярката светлина
цитирай
2. troina - https://www.expert.bg/.../Ilyn-Mysk-prashta-hora-na-Mars-prez-2024-g-635789.htm
18.03.2018 10:48
с широко отворени очи към ярката светлина носеща "спасението"...
И, ако някой има съмнение в успеха на SpaceX - нека не забравя, че до преди 20 години не бе чувал за Интернет, а едва наскоро започна да гледа порно върху умният си часовник онанирайки в тоалетната.

цитирай
3. saankii - https://youtu.be/Tk338VXcb24
18.03.2018 11:09

Falcon Heavy Animation
цитирай
4. milady - https://youtu.be/Jn05E0KEdpY
18.03.2018 11:12

тук имам едно мн.любимо видео,
ето..вижте го..
цитирай
5. rosiela - А бе ще ти се,
18.03.2018 17:52
ама няма.а.а.а.а.
цитирай
6. predatorkapredatorka - росооо, на кого говориш??
18.03.2018 18:00
бе,жено,ти си тоталноо луда..
нервно нещастно болна..
я си стой при пРостоля..не ти разбирам „идеите„
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: troina
Категория: Тя и той
Прочетен: 721481
Постинги: 283
Коментари: 2729
Гласове: 2259
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031