Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.12.2017 09:00 - Боже,спаси ни от религията..2ч.
Автор: troina Категория: Тя и той   
Прочетен: 1773 Коментари: 6 Гласове:
6

Последна промяна: 03.12.2017 11:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 




Голямото „Х” е една голяма лъжа   Християнството е просто един придатък към текстовете и законите, написани от левитите и техните наследници по време на и след „пленничеството” им във Вавилон. И така какво представлява християнството и откъде е дошло? Ако бях християнин, аз бих седнал и бих се привързал здраво. Християнството е основно религия свързана със Слънцето и „Иисус” не е „сина”, а Слънцето. Или това е поне част от неговия символизъм. Вече видяхме приликите между „Иисус” и Болдер от култа към змията. Древната религия на Слънцето на Шумер и в целия древен свят, е била изразена като символична история, която на християните е било казано да приемат буквално. Предполагам, че сте готов за това, пасторе. Главната форма на общуване в древния свят бил символизмът и притчите и за да се разбере древният символизъм, свързан със Слънцето, означава да се разберат основните религии.
Те са използвали символа от фигурата по-горе, за да символизират преминаването на Слънцето през цялата година или по-точно за да описват пътуването на Земята по отношение на Слънцето. Това е т. нар. слънчев кръст. Той може да бъде срещнат в целия древен свят. Те са нарисували кръг и зодиака (това е гръцка дума означаваща „животински кръг”) и са добавили кръста, за да отбележат 4-те сезона, слънцестоенето и съответно точките на равноденствие. В центъра те поставили Слънцето и оттам е темата за Слънцето, или символично за „сина” на кръста (на англ. Sun – слънце и son – син, се произнасят по един и същ начин – бел. прев.). Подобен символ е бил използван и в Лемурия, който според Джеймс Чърчуърд, се е отнасял до първичните сили на сътворяването (мирозданието). Дълъг списък от божества преди „Иисус” имат същия рожден ден – 25 декември, именно поради същият този символизъм. Зимното слънцестоене, най-ниската точка, която заема Слънцето в северното полукълбо е на 21/22 декември. Това е времето, за което древните казвали, че Слънцето е „умряло” и е потънало в тъмнина. Но в следващите 3 дена, до 25 декември, те казвали, че то отново е започнало пътешествието си към върховната си сила през лятото, и затова те казвали, че на този ден то се раждало или че било отново родено. Именно поради тази причина на древните богове давали тази рождена дата, 3 дена след зимното слънцестоене. Тези божества не са съществували, както всички сега предполагат.
Християнският празник „Рождество Христово” е древен езически празник, но под друго име и същото се отнася за Великден. На 25 март, старата дата за Великден, Слънцето влиза според астрологията в знака Овен или агне, и затова се принасяли в жертва агнета при ритуалите, за да омилостивят боговете и да измолят богата реколта. Или казано с други думи, те вярвали, че кръвта на агнето ще подтикне боговете да им опростят греховете. Историята на Самсон (Sam-sun) в Стария Завет носи същия символизъм по отношение на Слънцето. Древните изобразявали символично животът на човек като годишния слънчев цикъл. Те описвали Слънцето като новородено бебе на 25 декември, което започвало да расте, за да стане много голям и силен мъж до лятното слънцестоене. Това е моментът, в който Слънцето е най-силно в северното полукълбо и доминира над тъмнината по време на най-дългия ден. В този момент на Слънцето-мъж му давали дълги златни коси, които символизирали мощните слънчеви лъчи. В момента в който слънцето навлизало в знака Дева (Девицата) (къщата на Дилайла) в началото на есента, на Слънцето-мъж му подрязвали косите, защото и силата на слънчевото греене намалявала. Това е истинската история за Самсон. Той не е бил историческа личност, а символизира Слънцето. За Самсон, както и за Иисус, Св. Павел и много други библейски характери, казват, че били назареи, т.е. от Назарет. И ето ви истинското значение на израза „Иисус от Назарет” или „Иисус назареина”. Градът Назарет не е съществувал по време на периода, в който се твърди, че е живял Иисус. За него не се споменава в нито едно писание или карта, въпреки че по това време римляните са водели много точни и подробни записки. Този град е бил основан след като започнали да циркулират историите от Евангелието. Назаретската секта не допускала подрязването на косата освен в някои ритуали, свързани със Слънцето, защото косата представлявала слънчевите лъчи. Може би с това да е свързан и истинският произход на обичая сикхите да не си подстригват косите. Назареите носели черни дрехи така, както и свещениците от Вавилонското братство и това е наследено от християнската черква. Днес арабската дума за християнин е „назрани” и в Корана те се наричат „назара”. Това идва от еврейската дума „нозрим”, която е от израза „нозрей ха-брит” означаващ „пазачи на завета”. На завета на Ануннаки, според мен.
Християнството е създадено чрез преправяне на древни символични истроии за Слънцето, с елементи от алегориите от Мистериите и култа към змията, като е представено в исторически план като нещо случило се наистина. Свещеническият елит и други посветени знаели историята и истинското й значение, и сега го знаят, но казват на хората, че това е истината и че ще ги сполети проклятие ако те не й вярват. Някъде около 1 200 години преди „Иисус”, на изток е казано следното за „езическия спасител” Виришна: той бе роден от девица чрез непорочно зачатие с намесата на Светия дух. По този начин се изпълнило древно предсказание. Когато се родил, управляващият тиранин поискал да го убие. И се наложило неговите родители да бягат и да търсят безопасно място. Всички деца до 2-годишна възраст били убити от владетеля, защото той търсел да убие момчето. Ангели и овчари присъствали на раждането и му били принесени дарове от злато, тамян и смирна. Той бил почитан като спасител на човеците и водил нравствено извисен и скромен живот. Той извършил чудеса, които включвали изцеление на болни, връщане на зрението на незрящи, прогонване на зли духове и възкресяване от мъртвите. Той бил разпънат на кръст и възкръснал от мъртвите, за да се възнесе на небето. Това съвпадение ли е, архиепископе? А какво ще кажете за следните тогава? Те всички са преди „Иисус”, някои с хилядолетия:

следва..
 



Гласувай:
6



1. milady - Внимание,текста не се препоръчва за блогови путеси
03.12.2017 11:11

има още,бъдете спокойни, и
заземени..
нали ви писах, че ще летим..
защото нашият Свят е с..краката нагоре..
затегнете коланите..
усмивки
аз,Джули
цитирай
2. marmalady - леля won-дерица..нещо..съска...кът п-ва м-у блоКова..мисир..лебедка..:))))
03.12.2017 11:33
Склонността към фалшиви познания, грандоманска самомнителност и недоказани вярвания, подплатени единствено от кривото им вътрешно огледало в съчетание с логорея, са доста пресищащи в блоговия ни Невърленд.
Жалкото е, че при това когнитивно изкривяване сме безсилни да помогнем. ;)))
цитирай
3. milady - Боже ,спаси ни от..путетиката..с др,АЗ сама ще се справя..
03.12.2017 11:39
01.12 00:24 - Само ти си Истина

на 50 да откриеш..хъм..либоффта и онъз работа..
топлата ..вода
е,само по себе си..
непоносимо сърцеразбивателно..чудо..
цитирай
4. milady - лелке, тъй като ме изтриват, пиша си..сама.
03.12.2017 12:35
Жалкото е, че при това когнитивно изкривяване сме безсилни да помогнем. ;)))


нещо преча ли?
ако, започна да те разплитам дума по дума..
ще станеш за смяхх..не само на блога..
а и на твоята махала...
/плюс това го изричам ..с усмивка..
Джулия от Невърленд..
/май завидя нещо ,вондерична..
Невърленд е Страната на Чудесата,ако не си чела..
цитирай
5. milady - една потетка, да ме учи на психология, логика, и Езотерика,
03.12.2017 13:22
тва ще да е Голяма Зимна Първоаприлска..
цитирай
6. ladylady - защо ме ибаннахте,бе тъпоЪгълни? за една семпла..еротика, баасси блатната история
03.12.2017 13:49
Съществува пластина , на която е изобразен Анзут , Антихриста - разкрива истинският смисъл и тайната на произхода на Вселената , тайната на вълновата структура.
Защото той е тъмната противоположна страна на материята , и само той може да отразява светлинният импулс.И по този начин притежава много по-високи вибрации.Ангелът с крилата
т.е. Антихриста - крилата са вълните , а главата - огнен стоящ възел, от който се ражда всичко.
Юрий Лобанов.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: troina
Категория: Тя и той
Прочетен: 725383
Постинги: 283
Коментари: 2729
Гласове: 2259
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031