Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.07.2018 07:26 - Сам Духът на Апостола, с Гунди и Котков заедно, са проклели Герена
Автор: krumbelosvet Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1591 Коментари: 2 Гласове:
8

Последна промяна: 20.07.2018 11:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
На Герена преди няколко сезона разплакаха момиченце на 6-7 години в ръцете на баща му. Помните ли?

Бащата бил футболист от ЦСКА. Осмелил се заедно с дъщеричката си да седне на главната трибуна на Герена. В един момент обаче геренците го разпознали. Скочиха на крака възрастни "мъже" и ревнаха "у-у-у-у". Не помня още кво ревяха, но лицата им помня - ИЗКРИВЕНИ от С М Ъ Р Т Н А  ОМРАЗА.!!!

Детето се разплака и бащата, какво да прави, го взе на ръце и го изнесе. Не му посегнаха, но продължиха да реват в очите на момиченцето.

В столицата на свободна България, "зрели мъже" равяха бясно срещу баща с дете на ръце затова, че е от друг БЪЛГАРСКИ отбор!!!

Това Духът на Левски не е понесъл. И ЛЕГНА ПРОКЛЯТИЕ над Герена до днес. И бесните тартори за кой ли път укат и гонят, и събличат СВОИТЕ треньори и играчи. Бесни хора в 21-ви век!!!

Аз помня Гунди. Отлично го помня, макар че съм наследствен "жерезничар". Гунди беше Мъж и Рицар, освен футболен гений. Може би затова така се сприятелиха с Котков, също Мъж и Рицар до мозъка на костите. Те НИТО ВЕДНЪЖ не симулираха, те не мразеха "противника" на терена. Осван Мъже и Рицари, те бяха големи Хора, бяха Ч О В Е Ц И.!!! Боже, как ли гледат отгоре какво става в Тяхната Родина, в Святата Майка България?

Но млъкни сърце!

А помните ли Гара Пловдив от преди 10-ина години? Срещу перона, от другата страна на релсите, върху някакъв дувар имаше лазунги с двуметрови букви, простете, "КУР ЗА ЛЕВСКИ" и "КУР ЗА БОТЕВ".... Така. Години стояха тия лозунги.

НЕ ТРЯБВА ТИЯ ИМЕНА ДА СЕ ДАВАТ НА МАХЛЕНСКИ ОРДИ, забравили човещина и закон!!! 

Ако трябва, с национален РЕФЕРЕНДУМ трябва да се ОТМЕНЯТ тия имена и на конгрес на БФС да се гласуват други. Свързани с градовете или кварталите, или други, но БЕЗСПОРНО НЕ ОБЩОНАЦИОНАЛНИ КАТО БОТЕВ, ЛЕВСКИ, ВОЛОВ, БЕНКОВСКИ, АРМИЯТА и т.н. Даже за Локомотив и Славия може да се помисли, щото и железниците са ОБЩОНАЦИОНАЛНИ, а славянството  стана ПОЛИТИЧЕСКИ проблем.

Има безброй красиви и подходящи имена, а държавата ще се справи с хулиганите, за които отборните омрази и насилия, и мании, са смисъл на живота. Ще си намерят друг смисъл, както са намерили другите хулигани по света, които не носят клубни имена като Гарибалди, Джордж Вашингтон, Жана д,Арк, Кралица Виктория или Петър Първи.

Има ли друг народ с национален герой СВЕТЕЦ, АПОСТОЛ, ФАНТОМ, РЕВОЛЮЦИОНЕР, МЪДРЕЦ,
 ДУХОВНИК и МЪЧЕНИК.?!?! Май няма. И тоя герой е на ВСИЧКИ БЪЛГАРИ и на ЦЕЛИЯ СВЯТ, а не на една махала или квартал, или на ЧАСТ от българите, даже ако е по-голямата част.



Гласувай:
8



1. getmans1 - Браво! Доживях да видя следов...
18.07.2018 09:04
Браво!
Доживях да видя следовник.
цитирай
2. krumbelosvet - Как
18.07.2018 14:59
Как да се премахне проклятието на Герена, за да не се срами достойното име на Георги Аспарухов? Има много начини. Например, в горната част на главната трибуна да се постави копие на една статуя на майка с няколко деца (оригиналът е на булевардите към Подуене). И, пак примерно, седалките на главната трибуна на Армията да станат сини, а на Герена - червени. Щото и двата цвята, като всички цветове, са на всички хора. Аз например имам слабост и към червения, и към синия, и към зеления, и към белия.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krumbelosvet
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1953440
Постинги: 1158
Коментари: 3379
Гласове: 3573
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031