Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.07.2018 22:15 - Бялата светлина след смъртта- приятел или враг?
Автор: anansar Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 2724 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 16.07.2018 19:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Наскоро попаднах на видео в ютуб, където авторът твърди, че бялата светлина, която умиращите виждат е капан за душата. Според него/нея (не се разбира полът на втора, понеже гласът е изкуствен и машинен, плащещо сатанински), бялата светлина е нещо като машина, която засмуква човешките души, изтрива спомените на личността и ги вкарва в цикъла на преражданията за вечни времена. Авторът съветва хората да се съпротивляват на светлината и да се стремят да тръгнат по света като уж "свободни" души. 
Какво сатанинско деяние!
Като човек занимаващ се с регресии и сънебродничество от много години, разбира се съм се сблъсквал и съм изучавал бялата светлина.
Всъщност всеки, който овладее астрална проекция се сблъсква с нея, тя е така да се каже първият шлюз, първата голяма преграда в изучаването на тази материя.
Всъщност, за вярващия човек е поне една идея по-лесно да направи своят избор- светлината или не.
Когато вярващ човек умира, полусъзнателно той призовава психопомпос от своята религия. За християните това е Архангел Михаил, за викинга това са Валкириите, за древния египтянин това е Анубис, за японеца това е шинигами. Тези същества ( на практика това са едни и същи духове, просто в различните религии получават различни имена и биват обрисувани по различен начин, в зависимост от културните особености) бдят над цялата планета и имат за цел да успокоят новопредставилата се в Отвъдното душа, да смекчат шока от Смъртта, особено ако тя не е била естествена смърт от старост или дълго продължило заболяване. Те много внимателно, нежно и щадящо се отнасят към починалия човек. За много починали, тези духове приемат образа на близки хора и постепенно въвеждат мъртвия в знание за това, което всъщност се е случило.
За атеиста и нихилиста въпросът, обаче съвсем не стои така.
Поради характера на своите убеждения той се изолира максимално, сам в себе си. Често създава капсула от нищо, или генерирани образи от съзнанието, докато се изтощи и душата се разпадне.
Разбира се- психопомпосите се намесват и в тези случаи. Но понеже те не използват насилие, човекът, като създание със свободна воля, може да отхвърли опитите за помощ.
Тогава пред него, ако разбира се не е изтощил душата си и не се е разпаднал, се разкрива следният избор- да тръгне към бялата светлина и да премине отвъд..или да остане да броди по земята, като призрак.
Именно това съветват и авторите на клипа.
Но нима има щастливи призраци?
Всички сме чували, а някои от нас са и виждали тези обречени души, които бродят "между небето и земята" и не намират покой.
С намаляването на запасите от енергия изчезват спомените, знанията уменията.
Починалият се превръща в нещо като тежко болен от деменция човек- объркан, озлобен, уплашен. Реагиращ с агресия на всичко окръжаващо го.
А озлобеният човек е лесна плячка за силите на мрака- ако е силен дух, способен да трупа енергия- да го превърнат в един от тях. А ако е слаб- да го погълнат, изядат. 
Всеки има право на избор.
Но не всеки избор е добър.

А ето и самия клип:






Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: anansar
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 43557
Постинги: 19
Коментари: 12
Гласове: 81
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031